Oog voor Lekkers : Project voor groenten, fruit en melk op school

Slurp en Slice
Oog voor Lekkers

Oog voor Lekkers biedt scholen Vlaams-Europese financiële steun om groenten, fruit en melk op school aan te bieden en daarnaast heel wat educatief materiaal.

Vlaamse kinderen nemen nog te weinig fruit, groenten en melk of melkproducten. Dat blijkt uit de meest recente voedselconsumptiepeiling . De Vlaamse en de Europese overheid willen met steun van de fruit-, groente- en zuivelsector kinderen stimuleren om te kiezen voor gezonde tussendoortjes zoals fruit, groenten en melk. De vroegere subsidieregelingen werden in 2017 samengevoegd en in een eigentijds jasje gestoken onder de slogan Oog voor Lekkers. Twee figuurtjes, Slurp en Slice, zijn de mascottes van de campagne.

Enkel fruit, groenten en/of melk uitdelen aan de kinderen is niet voldoende om op langere termijn gunstige effecten op het voedingsgedrag te bekomen. Het project moet kaderen in het gezondheidsbeleid van de school en wordt best aangevuld met gezondheidseducatie in de klas. Oog voor Lekkers biedt verschillende educatieve materialen aan over gezonde voeding om het fruit-, groente- en/of melkmoment een pedagogische meerwaarde te geven: leren én proeven!

Alle informatie is te vinden op oogvoorlekkers.be.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan

Ontdek ook

Bekijk alle