MOOC: Coronalternatief lesgeven


Wij stellen onze online videocursus voor leraren lager onderwijs voor! 

Het coronavirus bereikte enkele weken geleden ook ons land. De regering nam maatregelen en intussen blijven we met z'n allen binnen om de zwakkeren en de ouderen onder ons te beschermen. Dit heeft gevolgen voor iedereen. Ook voor het onderwijs

Van de ene dag op de andere worden we gekatapulteerd naar een digitaal onderwijssysteem van online lesgeven, presentaties, videovergaderingen, online leerpaden... Noem maar op. Voor sommige leerkrachten is dit een ware speeltuin voor anderen een doolhof waar ze geen weg in vinden. 

Met deze cursus hebben wij getracht klaarheid te scheppen in de chaos die sommigen ervaren. Wij maakten een selectie van al het materiaal dat jullie kunnen gebruiken om het 'coronalternatief lesgeven' mogelijk te maken. We doen dit in 6 overzichtelijke hoofdstukken.
Het gaat van heel eenvoudig een Google-account maken tot het opnemen van een Powerpoint, tot zelfs je eigen leerpad bouwen. 

In deze cursus kan je vrij kiezen wat je wilt leren of gebruiken. Onze cursus is niet volledig, dat beseffen we, een selectie maken was noodzakelijk om het overzichtelijk te houden.

Als u er minstens één iets kan uithalen, dan is onze missie geslaagd! 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Student (lerarenopleiding)

Ontdek ook