De Katrol Oostende


De VZW De Katrol Oostende werd opgericht in 2002 door Jean – Pierre Markey en Mieke Verhulst. Tijdens hun jarenlange ervaring in de welzijnswereld kwamen zij tot de vaststelling dat er nog heel wat hiaten merkbaar waren in de hulpverleningswereld.

Op 17 oktober 2001, werelddag tegen extreme armoede in Oostende, uitten kansarme ouders deze stelling: “Wij willen dat onze kinderen het beter stellen dan wijzelf en een diploma kan daarbij helpen.”

Deze hulpvraag gecombineerd met een nog een andere vraag vanuit de doelgroep, namelijk “leer ons kennen” zetten Jean – Pierre en Mieke aan het denken. Samen creeërden zij De Katrol Oostende, een integraal, preventief, ontwikkelproject dat zich wil inzetten om kansarmoede te bestrijden en kinderen een kansrijkere toekomst te bieden.

Meer details over het ontstaan van De Katrol Oostende kunt u terug vinden in het boek “Van kansarm naar kansrijk? Studie – en opvoedingsondersteuning aan huis bij kinderen uit kwetsbare gezinnen.” Jean – Pierre Markey, 2009, Garant.

Anno 2014 werd het gedachtegoed van de organisatie reeds verschillende keren gekopieerd naar diverse andere steden en gemeenten

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook