Auxilia vzw : Leerhulp aan personen in kansarmoede

auxilia vzw een punt en twee blauwe lijnen

Auxilia vzw is een organisatie van vrijwilligers. Auxilia vzw staat klaar voor kinderen, jongeren en volwassenen die extra hulp zoeken om iets te leren en die te maken hebben met kansarmoede. Doorheen de jaren evolueerde Auxilia vzw naar een organisatie die actief is op haast alle vlakken waar het bestaande onderwijs kan aangevuld worden.

Het speciale aan Auxilia is dat de vrijwilligers meestal begeleiding aan huis geven, maar soms ook in scholen. Door de persoonlijke benadering bereikt Auxilia vzw soms mensen die anders nooit hulp zouden krijgen. Niet elke leerhulp leidt per se naar diploma’s of getuigschriften. De begeleidingen kunnen ook iemand uit een sociaal isolement halen, zelfverzekerder en assertiever maken, of iemand een hoger gevoel van eigenwaarde geven. Kortom: Auxilia vzw bevordert het welzijn van de leerlingen en helpt hen vooral sterker in het leven te staan.

Auxilia is actief in 15 regio’s verspreid door heel Vlaanderen. Wil je begeleiding of heb je interesse om vrijwilliger te worden? Contacteer de regio in de buurt van jouw woonplaats.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Arnoud Pieterse
Leerkracht, Ander