LEJO vzw: Website


Een behoorlijk aantal jongeren vinden maar zeer moeizaam hun weg in onze steeds meer op het individu gerichte samenleving. Voor jongeren vanaf 12 jaar wil LEJO hier een antwoord op bieden door samen met deze jongeren op pad te gaan. Jongeren begeleiden vanuit een doorgedreven ervaringsgerichte en procesmatige aanpak is hierbij ons handelsmerk.

Fundamenteel geloof.

LEJO vertrekt vanuit een fundamenteel geloof in elke jongere. Het is voor ons mogelijk dat jongeren de pedalen kwijtraken of hun richting verliezen. Deze jongeren helpen zoeken naar een eigen weg is waar LEJO jarenlange expertise heeft rond opgebouwd. We doen dit door wegwijzers te plaatsen in het doolhof en niet door een autoweg te trekken door het doolhof.

Vertrouwde omgeving.

LEJO investeert in een relatie en omgeving die door de jongere als voldoende veilig wordt ervaren om vertrouwde patronen te verlaten en met nieuw gedrag te experimenteren. Werk maken van deze gunstige voorwaarden vormt de basis van onze begeleiding.

Samen op pad.

Vanuit een “echte” relatie samen op pad met de jongere. Deze relatie is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen waarbij de begeleider de jongere een spiegel voorhoudt en steeds nieuwe openingen aanbiedt. Elke begeleider stuurt en bewaakt het proces vanuit een actief betrokken begeleidershouding.

Expertise in evolutie.

LEJO investeert in een permanente vorming van zijn medewerkers om deze ervaringsgerichte en procesmatige aanpak optimaal in de praktijk te brengen. Een expertise die we verder uitbouwen en onderbouwen in samenwerking met “outward bound school”.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht