Afval, stop de invasie : Online tentoonstelling

afval
Pixabay

De tentoonstelling Afval, stop de invasie? is een online versie van de educatieve tentoonstelling die te zien zal zijn bij Géopolis eind mei (als de omstandigheden het toelaten).

Wanneer de huidige tendens van afvalproductie in de toekomst wordt voortgezet zou dit leiden tot een grote ramp. Volgens voorspellingen zou de afvalproductie met maar liefst 70% toenemen, van 2 miljard ton vandaag de dag tot 3,4 miljard ton in 2050!

In verschillende hoofdstukken worden andere aspecten van dit cruciale vraagstuk behandeld en aan de hand van concrete voorbeelden wordt aangetoond hoe we de huidige situatie drastisch kunnen veranderen. Aan het einde van elk hoofdstuk vinden de leerlingen de mogelijkheid enkele vragen te beantwoorden om zo hun kennis te toetsen.

Doorheen de tentoonstelling worden er linken gelegd tussen verschillende werelddelen en afvalstromen, op die manier hopen we leerlingen een breed beeld te geven van de huidige stand van zaken en welke rol zij kunnen spelen in het werken naar oplossingen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Géopolis Brussel
Organisatie

Ontdek ook