iSTEM met de i van interactie


Binnen de cel iSTEM inkleuren leggen ze de nadruk op integratie van STEM-leerinhouden over de verschillende STEM-disciplines heen. Deze bestaan op school vaak volledig los van elkaar waardoor veel waardevolle linken tussen de vakken ontbreken en onbenut blijven. Daar willen ze iets aan veranderen, omdat ze sterk geloven dat het onderwijs in elk van deze afzonderlijke disciplines beter wordt door een sterkere onderlinge samenwerking en omdat we overtuigd zijn dat continue wisselwerking tussen S, T, E en M leidt tot meer voortschrijdende inzichten en belevingsvolle momenten bij de jongeren.

Het leermateriaal en bijhorende projectfiches voor iSTEM kan je makkelijk en gratis downloaden op de projectpagina van deze website. Dit materiaal werd ontwikkeld werd door Teacher Design Teams (TDT's) van verschillende scholen, telkens met ondersteuning van de cel iSTEM. 

Een systeem ontwerpen en bouwen om een museum te beveiligen? Een mini- autootje op groene energie laten rijden? Exploreren hoe nieuwe technologieën de voedselvoetafdruk kunnen verkleinen? Ontdek tal van STEM-projecten! Via de blog bieden ze je wekelijks inspiratie aan voor STEM-projecten ...

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Cel iSTEM Inkleuren
Organisatie

Ontdek ook