Youth for love: Website en educatieve game gendergerelateerd geweld


Onderwijs speelt een sleutelrol bij het tegengaan van de negatieve sociale normen en gender gebaseerd geweld. Adolescenten zijn bijzonder kwetsbaar voor bestendiging en/ of gewelddadig gedrag.

Onder het Europees project Youth for Love is een scenario game ontwikkeld waarbij jongeren zelf een profiel kiezen en deel worden van een virtuele wereld. 

Door het spel te spelen zullen ze de kans krijgen om de thema’s van geweld en pesten vanuit verschillende perspectieven te beleven.

Wanneer ze voor verschillende kruispunten staan, worden ze zich bewust van het belang van de juiste keuze te maken op het juiste moment. Ze leren in deze game om zichzelf in te zetten voor het voorkomen van pesten en het respecteren van ieders rechten.

Het Youth for Love e-learning traject werd ontwikkeld voor professionals (leerkrachten, begeleiders, psychologen, ...) om hen te ondersteunen in het herkennen van en omgaan met gendergerelateerd geweld. Het traject bestaat uit drie delen: gendergerelateerd geweld begrijpen, de oorzaken ervan ontmantelen, en oplossingen aanreiken. Aan het einde van elk onderdeel is een evaluatie gekoppeld. Na het voltooien van het traject ontvangen deelnemers een certificaat. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook