DEEZillusie

Deezillusie vzw is een professioneel theatergezelschap, gespecialiseerd in voorstellingen voor jongeren. Onze producties maken maatschappelijk relevante thema’s bespreekbaar. Hoe we dat doen? Door ze te verpakken met een flinke dosis humor, op maat van de doelgroep. Herkenbare situaties en gevatte dialogen maken onze voorstellingen toegankelijk. Zo treden we binnen in de wereld van de jongeren. Niet om hen met de vinger te wijzen. Wel om hen aan het lachen te brengen… Of om hen te ontroeren? Alles kan. Want theater is een passie, en die willen we delen met ons publiek.

Onze voorstellingen laten jongelui kennismaken met het medium theater. Op een spontane, ongedwongen manier. Het publiek krijgt een toneelstuk te zien dat getuigt van artistieke kwaliteit. Een gevatte tekst krijgt een nieuw leven door uitstekende vertolking van onze spelers. Dat werkt aanstekelijk. Misschien willen ze meer proeven van theater? Andere gezelschappen leren kennen? Of zelf op de planken staan? Alles is mogelijk.

De onderwerpen van onze producties sluiten aan bij de leefwereld van jongeren. Thema’s als ‘pesten’ of ‘racisme’ krijgen een eigentijds kleedje op de scène. Stof tot nadenken. Maar altijd luchtig gebracht. Elke organisatie of school krijgt een gratis educatieve map (aangeleverd in PDF), op maat van elke productie. De map helpt om het thema te kaderen in een groter geheel en werd samengesteld door een psychologe. De school of organisatie mag deze map vrij gebruiken en kopiëren voor intern gebruik.

Deezillusie is een reizend gezelschap. We beschikken over voldoende technisch materiaal om zowat overal te spelen. We spelen bij u op school, maar slaan ook onze tenten op in culturele centra of parochiezalen.

Bart De Freyne
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Podiumkunsten - Theater Dans BalletLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)
Info
Website
Bijgewerkt: 20-02-2009
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
DEEZillusieDEEZillusie vzwdoodgepestgezelschapopvoeden tot burgerzinpestenpodiumkunstschoolvoorstellingtheater

Ontdek ook