Taalnet.nl : Online Nederlands leren als tweede taal

Taalnet is een systeem voor mensen die Nederlands als tweede taal hebben. Het systeem maakt gebruik van internettechnieken waardoor mensen online gebruik kunnen maken van verschillende leermethodes.

Taalnet is een leersysteem en één van de eerste systemen dat ruimte geeft voor een volledig behoeftegericht onderwijs. Bestaande technieken op het internet kunnen realiseren wat met de reguliere onderwijsmethoden een stuk moeilijker is en tot op heden slechts in beperkte mate lukt. Elk individu kan immers kiezen op welk tijdstip, op welke plaats en volgens welke methode geleerd gaat worden.

Taalnet biedt binnen het taalonderwijs aan allochtonen twee grote mogelijkheden:

  • het bieden van de kans aan mensen die zelfstandig kunnen leren, door middel van deelname vorderingen te maken op het terrein van Nederlands;
  • het bieden van ondersteuning aan het reguliere beroepsonderwijs en het taalonderwijs aan volwassenen om door (geleide) zelfstudie betere resultaten te bereiken.

Taalnet is een zelfstandige organisatie, die ontstaan is op initiatief van de Dienst Stedelijk Onderwijs van de gemeente Rotterdam. Taalnet werkt samen met de instellingen in Rotterdam die zich bezighouden met de taalproblemen, zoals de ROC's Albeda en Zadkine en het Centrum voor Educatieve Dienstverlening (CED). Maar Taalnet werkt ook samen met de zelforganisaties van allochtonen, die zich in Rotterdam gevestigd hebben. En Taalnet is beschikbaar via het internet maar ook in de E-centr@ die de gemeente Rotterdam op zo'n zestig plaatsen in de stad mogelijk maakt.

Bart De Freyne
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
volwassenenonderwijs
Info
Website
Bijgewerkt: 31-03-2009
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
interactiefNederlandstaalcursustaaldocenttaalhelpdesktaalhulptaalnetnltaalspeltaaltvtweede taalzelfstudietalen