Environment : Pollinator Park


Pollinator Park is een interactief digitaal instrument dat werkt met virtual reality om mensen meer bewust te maken van de verontrustende achteruitgang van bestuivers en hen wereldwijd te mobiliseren om dit aan te pakken.
Het Pollinator Park biedt de mogelijkheid een glimp op te vangen van de troosteloze toekomst die ons wacht, als we onze relatie met de natuur niet drastisch veranderen.
Via een openbaar toegankelijke webversie en via virtual reality worden bezoekers in het park uitgenodigd om kennis op te doen over bestuivers, zelf te proberen planten te bestuiven, hun boodschappen te doen in een wereld zonder bestuivers en te ontdekken op welke manier zij kunnen helpen voorkomen dat deze toekomst realiteit wordt.

Pollinator Park speelt zich af in 2050, wanneer de wereld door een aaneenschakeling van ecologische rampen is verpauperd en bestuivende insecten zo goed als verdwenen zijn. Het enige baken van hoop in dit kale landschap is een futuristische boerderij: een veilig toevluchtsoord voor bestuivers en een openbaring voor bezoekers.

Europa herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan insecten die gewassen en wilde planten bestuiven. Deze verscheidenheid is van essentieel belang voor het behoud van een gezonde natuur en van ons welzijn. Er is echter sprake van een ernstige teruggang van deze bestuivers. Aangezien ongeveer vier op de vijf gewassen en wilde bloeiende plantensoorten in de EU in elk geval gedeeltelijk afhankelijk zijn van bestuiving door dieren, is deze daling zeer zorgwekkend. Zonder bestuivers zouden veel plantensoorten achteruitgaan en uiteindelijk verdwijnen, wat een groot risico voor de natuur en voor ons eigen bestaan vormt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Administratief personeel, …

Ontdek ook