SKEPP : Kritisch evalueren

SKEPP staat voor Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale. Deze site is in handen van een groep nieuwsgierigen die graag willen weten hoe de wereld in elkaar zit en dat op een kritische wijze betrachten.

Vooral verschijnselen die (nog) geen algemeen erkende verklaring hebben, genieten hun grote belangstelling. Vaak worden deze verhalen door leerlingen maar al te graag geloofd. Hoe reageren de leerkrachten op deze fenomenen? Zijn ze kritisch genoeg? Hebben ze voldoende te vertrouwen informatie?

Deze site kan hen hierbij helpen. De wereld wordt overspoeld door rammelende theorieën, lichtzinnig bijgeloof, ongetoetste hypothesen en kritiekloze na-aperij, voorbeelden als daar zijn: de Bermudadriehoek, ufo's, alles omtrent vrijdag de dertiende, homeopathie en acupunctuur, bio-magnetische onderbroeken, frenologie, astrologie, grafologie, gesprekken met de doden, het zoeken naar de perpetuum mobiles, de koude fusie, wondergeneesmiddelen enzovoort. 

Dirk Rommens
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 21-09-2007
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
acupunctuurastrologieBermudadriehoekbio-magnetismefrenologiefusiegrafologiehomeopathiehypothesekritisch evaluerenmobilenaäperijperpetuumpseudo-wetenschappenscepticismeSKEPPufowondergeneesmiddel