Globelink : Jong globaal kabaal

Jeugddienst Globelink is een landelijke jeugddienst die samen met jongeren in de vrije tijd projecten op poten zet vanuit een mondiale, duurzame invalshoek.

Op de site vind je informatie over activiteiten voor jongeren, maar ook tal van links over onderwerpen die jongeren aanbelangen.

Een van deze projecten is KRAS, een project waarbij deelnemers van de derde graad zich een jaar lang in hun vrije tijd verdiepen in een mondiaal thema. Ze vertegenwoordigen elk schooljaar in groepjes een land, bedrijf of organisatie en leggen zich toe op het debat rond vb. klimaat, kinderrechten, voedsel of globalisering. Dit jaar is het thema work for life of waardig werk!

Nadien gaan ze kijken of er ook in hun gemeente nog problemen zijn omtrent deze thema's. Die bevindingen leggen ze voor aan politici en experts uit de omgeving. Met al die bagage stappen ze dan op de trein naar Brussel om voor één dag in onze parlementen te zetelen.

Jo Hoornaert
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 11-06-2009
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
ActiviteitarmoededuurzaamGlobelinkjongerenklimaatKRASmilieueducatiemondiaal themanoordontwikkelingopvoeden tot burgerzinwereldwereldburgerschapseducatiewerkenworkshopZuid

Ontdek ook