Wat komt er op je bord? Online applicatie voor de tweede graad


De online applicatie Wat komt er op je bord? brengt leerlingen op een creatieve en interactieve manier kennis bij over het thema ‘lokale seizoensgebonden voeding’. Ze kunnen zelfstandig op zoek naar het antwoord op de vragen:

  • Waar komt een voedingsproduct vandaan?
  • In welk seizoen is het op zijn best?

Kinderen kennen de antwoorden op deze vragen vaak nog niet maar ze willen hier wel graag meer over leren..

De webtool nodigt de leerlingen uit om in twee stappen mee op ontdekkingstocht te gaan naar lokale, seizoensgebonden voeding.

Als opwarmer mogen de leerlingen zelf een dagmenu samenstellen en leren door middel van bijvragen meer over wat ze eten. In het tweede deel stellen ze virtueel een gerecht samen waarbij ze moeten kiezen voor producten van bij ons en van het seizoen. Tot slot zijn er enkele verdiepingsoefeningen. Terwijl zij interactief aan de slag gaan, krijgen ze inzicht in oorsprong van hun voeding. Zo krijgen kinderen opnieuw voeling met wat ze eten.

Dit materiaal vormt een belangrijke aanvulling op educatie rond ‘gezonde voeding’. Meer kennis over de herkomst van onze voeding en inzicht in het seizoenaanbod kunnen kinderen helpen om gezonder en meer duurzaam te kiezen en te eten. Kiezen voor seizoensgebonden voeding “van bij ons” heeft immers duidelijke voordelen voor het klimaat, onze landbouw en de lokale handel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VLAM vzw
Organisatie

Ontdek ook