Stichting Robin: Robin-pas


Stichting Robin helpt kinderen in armoede met schoolkosten en gaat voor alle kansen voor elk kind in het onderwijs. Wij hebben een uitstekend onderwijssysteem in ons land en Robin wil dat elk kind hier het maximum uit kan halen. Robin bouwt een structurele manier om dit mogelijk te maken, waarbij hoge schoolkosten voor geen enkel kind nog een barrière mag zijn. Daarom introduceerden ze o.a. de Robin-pas.

Wat is een Robin-pas?
Stichting Robin garandeert dat elk kind met een Robin-pas bij het begin van het schooljaar de nodige schoolmaterialen heeft. De stichting helpt hen om de factuur hiervan betaalbaar te maken.

Voor wie is de Robin-pas?
De Robin-pas is er voor kinderen in armoede die ingeschreven zijn in een Belgische school. Op dit moment reiken we de Robinpas enkel uit voor leerlingen in het middelbaar. Het is de ambitie om op termijn ook de Robinpas te kunnen aanbieden aan leerlingen in het lager onderwijs.

Hoe werkt de Robin-pas?
Voor kinderen met een Robin-Pas organiseert Stichting Robin afbetalingsplannen en biedt ze kortingen om schoolkosten betaalbaar te maken voor kinderen in de armoede-risicogroep.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie

Ontdek ook