Latijn : Oefeningensite van vakwerkgroep

De vakwerkgroep Latijn Bim-Sem Mechelen werkte deze site uit. De taalstudie en de oefeningen op de taalstudie zijn zo opgevat dat ze bruikbaar zijn voor het studeren van Latijn bij om het even welke handboekenreeks. Bij het inoefenen van de taalstudie wordt daarom uitgegaan van de systematiek van de Latijnse grammatica.

Bij de oefeningen voor het eerste jaar worden de verschillende verbuigingen nog geleidelijk aan aangebracht en kunnen ze ook als zodanig geoefend worden. Vanaf het tweede jaar zijn alle in te oefenen tabellen steeds volledig.

Alle verbuigingen (ook van de voornaamwoorden) en vervoegingen (alle tijden en wijzen) zijn nu volledig beschikbaar op de site en kunnen er door de leerlingen ingeoefend worden.

Op de site vind je voor het eerste en tweede jaar ook heel wat over de cultuur in de oudheid, gerangschikt per thema. Er zijn onder meer kruiswoordraadsels, invuloefeningen, presentaties en een link naar het oude Rome in Google Earth.

Bart Mertens
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
Latijn
Info
Website
Bijgewerkt: 25-10-2011
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
BimsemgeneeskundeHellenistischinteractieve oefeningenkeizerLatijnoefeningensiteoudheidtaalstudietheaterthermenTrojevakwerkgroepverbuigingvervoegingvocabulariumwereldwonderwoordenschattalen

Ontdek ook