Hyperhistory Online : Wereldgeschiedenis

Foto Toegevoegd door Wil Huis op 31.10.2009
Website

HyperHistory is een wetenschappelijk project over 3000 jaar wereldgeschiedenis. Je kan op de site levenslijnen, tijdlijnen en kaarten met elkaar combineren.

Op de startpagina vind je onderaan enkele categorieën waaronder wetenschap, cultuur, godsdienst en politiek. In het linkse menu kan je onder meer opteren voor personen, gebeurtenissen en kaarten.

Enkele voorbeelden: vanuit een tekst van Shakespeare vind je een link naar de complete werken van Shakespeare; in de sectie Geschiedenis is een link naar de tekst van een boek met 250 hoofdstukken over de wereldgeschiedenis en in het deel Wetenschap kan je doorklikken naar de geschiedenis van de relativiteitstheorie.

 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Politieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en MoraalwetenschappenEngels
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Informatieve site
Zoekmachine
Trefwoorden
achtergrondinformatieCLILCLIL Engelscultuurgeschiedenisgodsdiensthistoriehistorische kaarthistorische personenHyperhistory Onlinetijdlijnwereldgeschiedeniswetenschaptalen