Timez Attack : Tafels van vermenigvuldiging van 1 tot 12

Je wordt vastgehouden in de ondergrondse kerker van Ignoruntz. Je moet ontsnappen voor het te laat is, maar dat gaat niet zomaar. Je komt gesloten deuren tegen die je moet openen met een sleutel die je ergens vindt of van iemand krijgt. Heb je een sleutel, dan moet je nog de juiste deur zien te vinden, de deur waarop er een vermenigvuldiging verschijnt als je er langs komt. Pas als je deze vermenigvuldiging juist hebt opgelost, gaat de deur open. Door die deur komt er een reus te voorschijn die je maar kan verslaan als je de vermenigvuldigingen die op zijn buik verschijnen correct hebt opgelost.

Maak je een fout, dan krijg je een oplawaai van jewelste en een aantal extra oefeningen. Is de reus tenslotte uitgeschakeld, dan krijg je een nieuwe sleutel...

Alles draait rond de tafels van vermenigvuldiging van 1 tot 12. Het spel zit ingenieus in elkaar: per niveau wordt een nieuwe tafel geïntroduceerd. Per tafel begint men met één product dat dan telkens uitgebreid wordt met een tweede en een derde. Per reus die je tegenkomt moet je drie oefeningen maken, tenzij je fout bent, dan wordt de fout herhaald (bij elke fout krijg je onmiddellijk feedback). Tussendoor zijn er een aantal herhalingssessies. Vooraleer de volgende tafel wordt aangebracht moet je een soort ingangsexamen doen. Misluk je, dan hang je er aan voor een extra oefensessie. Pas als je alle tafels hebt ingeoefend, heb je jezelf uit de kerker bevrijd.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wiskunde
Info
Website
Bijgewerkt: 17-10-2012
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
maaltafelsTimez AttackuniversalvermenigvuldigenvermenigvuldigingeQNetTravel wellTravelwelluniverseel