e-Bug : Alles over microben

Toegevoegd door Els Grieten op 17.12.2009
Website

e-Bug is een gratis, Europees pakket voor leerlingen en leraars over micro-organismen, hygiëne, antibioticagebruik en vaccinaties. Doelgroepen zijn leerlingen van 9-12 jaar en leerlingen van 14-16 jaar.

e-Bug biedt een reeks educatief materiaal over microben, de verspreiding, de behandeling en de preventie van infectie. Vele activiteiten die hier worden gepresenteerd, kunnen worden toegepast op de Mexicaanse griep, in het bijzonder de hoofdstukken rond hand- en luchtweghygiëne.

e-Bug is een Europees project en heeft als doel kinderen en jongeren kennis te laten maken met specifieke gezondheidsthema’s om op die manier de verspreiding van infecties op de scholen tegen te gaan. Het lesmateriaal voor België kwam tot stand door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en met de steun van het Ministerie van Onderwijs en Vorming en Unicef België.


 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 3e graad
Wetenschappen en techniekICT
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e graad
BSO 2e graad
KSO 2e graad
TSO 2e graad
BiologieGenees - Verpleeg - Tandheel - Kine - LogopedieLichaamszorg - PersonenzorgNatuurwetenschappen
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
aidsantibioticaantibioticumbesmettingbiochemiee-Buggezondheidgezondheidseducatiehandhygiënehygiëneinfectiemenselijk lichaammicro-organismemicrobevaccinvaccinatie