KATHO iTunesU : Afstandsonderwijs via iTunes

De omschrijving van KATHO (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen) leest als volgt:

KATHO opent vensters op de wereld! Wij willen onze kennis, onze competenties met je delen. Ontdek nieuwe vormen en mogelijkheden van leren.

KATHO biedt je nieuwe mogelijkheden inzake levenslang leren en is koploper inzake afstandsonderwijs in Vlaanderen. Deel je ervaring met anderen. Wij leren graag uit je reacties.

Enjoy (i)learning!

KATHO biedt via iTunes een aantal filmpjes en audio-fragmenten aan, geordend per opleiding. Hun bedoeling is om studenten de mogelijkheid te bieden om de lessen thuis via hun computer of iPod opnieuw te bekijken. Maar ook niet-studenten kunnen gratis gebruik maken van de dienstverlening van de hogeschool. 

Zo vind je bij "Lager Onderwijs" filmpjes over beeldopvoeding (b.v. het maken van een linosnede) of een filmpje over niveaudifferentiatie binnen wiskunde. Maar ook het secundair onderwijs, orthopedagogie, ... vonden hun plaats.

Dit project maakt deel van wat Apple iTunesU (waarbij de U voor university staat) heeft gedoopt. De dienst is gratis en zit standaard in iTunes, het gratis muziekbeheerprogramma dat zowel op Mac als op een Windows pc werkt.

Bram Faems
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Info
Website
Bijgewerkt: 06-09-2010
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
afstandsonderwijselearninghandleidingenilearningiTunesiTunesUKATHOpodcaststappenplantutorialsvideoAppleDigitale kansenIT-huistalen