Kennisplatform taalontwikkelende leraar

Leraars - dus niet alleen taalleraars - moeten meer dan ooit taalgericht  of taalontwikkelend werken in hun klaspraktijk. Klassen zijn vaak taalheterogeen: sommige leerlingen zijn meertalig en de niveaus van taalontwikkeling verschillen.

Leraren staan dus voor de uitdaging een taalbewuste didactiek toe te passen, in alle vakken en alle leerjaren. Deze site biedt materialen voor alle leraren in opleiding voor basis-, voortgezet (secundair) en volwassenenonderwijs.

De site is ook bedoeld voor de leraar die zijn eigen taalvaardigheid ontwikkelt. Het gaat daarbij om algemene eisen zoals een heldere tekst schrijven of een mondelinge presentatie verzorgen. Ook beroepsgerelateerde eisen, zoals gesprekken voeren met leerlingen of opdrachten formuleren komen aan bod.

Het verzamelde materiaal is bedoeld voor het opleiden van taalontwikkelende (vak)leraren. In het menu kies je voor een domein binnen een opleidingssector (bijvoorbeeld: pabo - mondelinge activiteiten) en je vindt drie tabbladen: praktijk, theorie en taalcompetenties. Er zijn o.a. videofragmenten met de uitgeschreven teksten.

Bea Claeys
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 11-12-2012
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
kennisplatformLeonedtaal in de lestaalgerichttaalgericht vakonderwijstaalhulptaalontwikkelendtaalontwikkelende leraartaalontwikkelingtaalvaardigheidtalen