Aletta Jacobs : Vrouwengeschiedenis

Aletta maakt lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Zo krijgen leerlingen en docenten makkelijk toegang tot het materiaal over vrouwengeschiedenis en emancipatie dat bij Aletta aanwezig is.

Het lesmateriaal wordt geheel digitaal aangeboden en bestaat uit digitale lespakketten voor scholieren en een online werkstukopzet. Voor docenten zijn er artikelen, opdrachten en achtergrondinformatie in pdf beschikbaar. Het materiaal is ontwikkeld samen met de Vereniging van docenten in Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland en het tijdschrift Kleio.

Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis, (voorheen het IIAV) wil door het bewaren van geschiedenis inspireren, de kennis vergroten over de positie van vrouwen en onderzoek op dit gebied bevorderen. Zo wil Aletta bijdragen aan de emancipatie en positieverbetering van vrouwen.

Eerste Nederlandse vrouwelijke arts : Aletta Jacobs .

Ook zijn er enkele videoclips terug te vinden.

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - Maatschappijleer
volwassenenonderwijs
Info
Website
Bijgewerkt: 13-03-2010
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
6 maartAlettaAletta JacobsalettajacobsartsberoependokterEuropafeminismeInternationale VrouwendagmensenrechtenNederlandvideovrouwenvrouwengeschiedenis