Mobile School

Foto Toegevoegd door Bart De Freyne op 19.03.2010
Website

Mobile school is geen oplossing voor de problematiek van het straatkind. Het is geen project dat op zich staat. Mobile School vzw is een organisatie die zich engageert om bestaande organisaties efficiënter te helpen werken.

Mobile school werkt alleen als een deel van een groter geheel!

Wat doet Mobile School?

  1. Mobile School vzw ontwikkelt educatieve materialen voor de outreach (straathoekwerk) aanpak in het werk met straatkinderen. Deze materialen zijn verregaand aangepast aan de realiteiten van de straat en vertrekken vanuit de referentiekaders van het kind. Alles is gebaseerd op een strategie van positieve pedagogie die de straathoekwerker helpt om 'echt' naar de kinderen te luisteren. Het is een strategie gebaseerd op empathie en empowerment. Mobile School vzw stelt deze materialen ter beschikking van zijn geselecteerde partnerorganisaties.
  2. Mobile School vzw geeft opleidingen en trainingen aan straathoekwerkers. De methodologie die wordt gevolgd in de ontwikkelingen van de educatieve materialen vormt ook het kader van deze opleidingen. Een goede straathoekwerker is iemand die kan spreken door te luisteren...
  3. Via een strategie van sensibiliseren werkt Mobile School vzw aan het bekendmaken van de realiteit van straatkinderen en jongeren. We willen mensen in onze maatschappij bewuster maken door hen via onze workshops een breder kader aan te reiken.
  4. Mondiale vorming voor alle onderwijsniveaus. Vooral de Stoepkrijtactie voor de kinderen van de lagere school kan op heel wat bijval rekenen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Mens en maatschappij
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Politieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
educatief materiaalMobile Schoolmondiale vormingontwikkelingssamenwerkingopleidingstraathoekwerkstraathoekwerkertrainingworkshop