Gezonde School : Gezondheidsbeleid

Deze site reikt info en middelen aan om te werken rond gezondheid op school. Men verwijst er naar veel educatief materiaal in de vorm van afzonderlijke lesactiviteiten, audiovisuele middelen, drukwerk, online met thema's zoals alcohol en drugs, fitheid en lichaamsbeweging, geneesmiddelen, milieu, relationele en sociale vaardigheden, seksualiteit en hygiëne, roken (tabak), veiligheid, verkeer, voeding en ziektepreventie.

Binnen de kadermethodiek Gezonde School wordt het frame geleverd door de gezondheidsmatrix. Wanneer het schoolteam gezondheidsacties uitwerkt, is het belangrijk om na te gaan of de acties gericht zijn op de verschillende niveaus in de school. Een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren op school betekent ook werken vanuit de verschillende strategieën.

Schematisch worden de verschillende niveaus en strategieën van de methodiek Gezonde School voorgesteld in een matrixmodel. De gezondheidsmatrix kan door de school binnen de kwaliteitscirkel voor de gezondheidswerking gebruikt worden als een beleidsinstrument.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Lichamelijke opvoedingMens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Gedrags- en cultuurwetenschappenPAV - MAVO - GASV - ASPVGenees - Verpleeg - Tandheel - Kine - LogopedieLichamelijke opvoeding - SportVoeding
Info
Website
Gepubliceerd: 29-10-2007
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
beweginggezonde schoolgezondeschoolgezondheidgezondheidsbeleidgezondheidsbevorderinggezondheidspromotiegezondopschoolhygiëneVIGvitaminevoedingvrije softwarevrouwenwinterzomer