Bio met klasse

Bio met klasse (van Velt = Vereniging voor ecologische leven en tuinieren) biedt een gratis biolessenpakket aan voor het secundair onderwijs. De biologische landbouw en voeding komen sterk aan bod. Biolandbouw speelt een belangrijke rol binnen duurzame landbouw als oplossing voor de moeilijkheden van de huidige landbouw... Landbouw is duurzaam als ze voldoet aan economische, ecologische en sociale verwachtingen die de samenleving heeft, nu en in de toekomst.

Dit lessenpakket gaat over bio, milieu, duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en ethiek. Het is een ideaal aanbod voor milieudagen, projecten en lessen... voor alle graden, vakoverschrijdend en veelzijdig. Er is spelmateriaal, media, leesmateriaal en projectmateriaal voorzien.

Het pakket bestaat uit enkele introlessen. Deze zijn voorzien voor elke graad met een gids, fiches en werkbladen voor de leerlingen. Eens je die doorlopen hebt kun je inzoomen op verschillende thema's met kant-en-klaar lesmateriaal. Thema's zijn bv. 'de bioboer op', 'leven in de bioappelboomgaard', '170 miljoen kippen, kunnen we dit pikken?', 'bio-yoghurt leeft', 'bio proeven' en er is ook een landbouwschakelspel aanwezig. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
buso
BiologieVoeding
Info
Website
Bijgewerkt: 07-09-2010
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
biobioboerbiolandbouwbiologischbiologische landbouwbiologische teeltduurzaamheidecologisch levenmilieudagenmilieueducatieprojectVelt

Ontdek ook