Thomas : Godsdienstonderwijs

Foto Toegevoegd door Dirk Rommens op 24.06.2004
Website

Thomas staat voor Theologie, Onderwijs en Multimedia: Actieve Samenwerking. Op deze site staan drie concepten centraal: informatie uitwisselen, communicatie bevorderen en de vorming van leerkrachten permanent ondersteunen, groeiend aan elkaar, in het bijzonder naar aanleiding van de nieuwe leerplannen godsdienst.

Enerzijds wordt praktische informatie aangeboden, aansluitend bij de actualiteit, de leefwereld van jongeren en recente stromingen in de theologie. Anderzijds worden leerkrachten godsdienst uitgenodigd zelf collegiaal met elkaar informatie en ervaringen uit te wisselen in een steeds groeiend netwerk.

Je vindt er downloadbare lessenpakketten voor lager onderwijs, buitengewoon onderwijs en secundair onderwijs. Als je de lesprojecten wilt bekijken, moet je je registreren. De overige onderdelen zijn zonder registratie toegankelijk. Zo is er ook een onderdeel  4ingen - Liturgische vieringen waar je teksten en vieringen kan vinden voor de school, de jeugdbeweging en nog veel meer.

Je vind er ook lesmateriaal over:


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)
Hogeschool
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
AuschwitzbezinningdemocratiedoodeucharistievieringGodgodsdienstonderwijsje suis CharliejeugdbewegingJezuslijdenlijden, ziekte, doodmensenrechtenmistestamenttheologiethomasthomas.theo.kuleuvenvastenvieringziekte