Boekenzoeker : Zoek een boek dat bij je past

logo boekenzoeker
(c) Iedereen Leest

Na meer dan 15 jaar kreeg Boekenzoeker, een digitaal instrument van Iedereen Leest, begin 2020 een volledige nieuwe update! Neem een kijkje en laat je verrassen door duizenden boekentips voor iedereen tussen 0 en 18 jaar, zorgvuldig geselecteerd door een redactie van deskundigen.

'Op zoek naar een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.' Met die slogan blijft de opzet van Boekenzoeker dezelfde: jonge lezers helpen in hun zoektocht naar een boek dat aansluit bij hun interesses.

Aan de hand van vijf zoekcriteria, die makkelijk te combineren zijn, geeft Boekenzoeker boekentips op maat. Je kan zoeken op leeftijd, soort boek, thema, dikte en extra (zoals bijvoorbeeld verfilmde boeken of klassiekers).

Daarnaast kan je fragmenten uit de boeken lezen en beluisteren (door onze samenwerking met Luisterpuntbibliotheek). Je kan leerlingen een score laten geven aan een boek, hen commentaar laten posten of hen het boek doen delen met anderen. Daarnaast kan je als bezoeker je favorieten opslaan in een lijstje en daarmee naar de boekhandel of bibliotheek trekken. Nieuw is ook dat je bij elk boek meteen kan checken of het in de catalogus van een bibliotheek uit je buurt zit. Er handig om je bibliotheekbezoek met de klas voor te bereiden!

Daarnaast kan je je ook laten inspireren door verschillende lijstjes. Een lijstje rond pesten, de boekentips van Jeugdboekenmaand, de populairste boeken voor een bepaalde leeftijd: je vindt het allemaal op Boekenzoeker.

Boekenzoeker is er niet alleen voor veellezers en graaglezers. Ook startende en aarzelende lezers zijn zeer welkom. Voor kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden (zoals dyslexie of een visuele beperking) en anderstalige nieuwkomers is er een mooi aanbod, onder andere onder de categorie Makkelijk lezen. Daarnaast vind je hier luisterboeken, woordeloze prentenboeken, prentenboeken voor oudere kinderen, graphic novels, strips … Voor elk wat wils.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Iedereen Leest
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle