Jongeren op het bot

Deze site is ontwikkeld n.a.v. de theatervoorstelling Op het Bot, een realisatie van Kunstlab Avelinks. Op het Bot vertrekt van het dagboek vanVanessa, een meisje dat lijdt aan anorexia nervosa. Maar er is meer … het verhaal legt ook situaties en ervaringen bloot waarmee elke opgroeiende jongere te maken krijgt.

Jongeren op het bot richt zich tot leerkrachten in het secundair onderwijs. Zij vinden hier activiteiten en werkmappen rond drie grote invalshoeken: zelfbeeld, schoonheidsideaal en groeipijnen. Stuk voor stuk thema's die mee bepalen of jongeren goed in hun vel zitten. Daarnaast is er ook een werkmap rond de voorstelling Op het Bot, waarin leerlingen worden voorbereid op de voorstelling en ook achteraf de kans krijgen om nog even na te praten.

Van de evolutie van Barby en Ken over stellingenspelen tot getrukeerde foto’s, filmpjes en onverwachte portretten van hedendaagse jongeren ... de activiteiten zijn heel divers en geven stof tot nadenken. Bijkomend zijn er nog activiteiten die aansluiten bij de theatervoorstelling en het boek Op het bot. De activiteiten zijn vaak vakoverschrijdend maar kunnen ook in specifieke vakken worden ingezet. Zoeken kan daarom zowel op thema als op vak.

Jongeren op het bot is ontwikkeld door lectoren en studenten van de Arteveldehogeschool.

Els Verheyen
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 11-12-2012
Nummer: 24062
Onderwijsbehoefte
Verstandelijk
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
anorexiaboulimieeetstoornisgeestelijke gezondheidgezonde voedinggezondheidseducatieJongeren op het botlespakketmediaweerbaarheidopgroeienophetbotpreventieschoonheidsideaalzelfbeeldzelfwaarderingleerzorg