Mens in dialoog : Trainingen

Mens in Dialoog verzorgt trainingen, workshops, gastlessen, presentaties en projecten in dialooggericht communiceren. Een belangrijk onderdeel van het aanbod is het aanbieden van dialoogleervormen voor jongeren van het voortgezet onderwijs. Jongeren bekend en vertrouwd maken met dialoog levert veel op. tevens zijn er voor scholen dialoogtrajecten voor docenten en schoolmanagement en combinaties hiervan. Scholen en lessen verlopen effectiever wanneer men op de hoogte is van de mogelijkheden van dialoog.

De mogelijkheden voor leerlingen zijn onder andere: 

  • De Socrales een les waarin leerlingen kennismaken met de oorsprong en de huidige toepassingen van dialoog. In deze les wordt een Socratische dialoog met de leerlingen gedaan.
  • Jongeren World Café, een dialoogvorm die gebruikt wordt om gedachtegoed van leerlingen te combineren op weg naar eenduidigheid. Veel gebruikt voor het bespreken van thema’s die de jongeren  raken zoals drugs, cyberpesten, alcohol, seks.
  • Vidialoog een les waarin video gecombineerd wordt met dialoog. Een vorm waar de leerlingen in subgroepen hun perspectief filmen en gezamenlijk deze filmpjes gaan editen op weg naar een volwaardige film.
Joop Boukes
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e graad
bso 2e graad
tso 2e graad
Politieke en sociale wet. - Maatschappijleer
volwassenenonderwijs
lerarenopleiding
Info
Website
Bijgewerkt: 21-05-2012
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
communicerendialoogvormgelijkwaardigheidmensindialoogtrainingvideoworkshop