Coöperatieve spelen

Earth Games selecteert en ontwikkelt vernieuwende spelmaterialen en spelsoorten met een positieve invloed op de ontwikkeling, het gedrag en het welbevinden van kinderen.Op de website vind je informatie en achtergrondartikelen over coöperatieve spelvormen, alsook een uitgebreid assortiment aan samenwerkingsmaterialen, handpoppen en coöperatieve gezelschapsspellen.

Earth Games biedt tevens workshops aan voor leerkrachten en therapeuten, op scholen en studiedagen, en Nederland en België. Ook is er een nascholingsprogramma op de Universiteit van Antwerpen. In de workshops van Earth Games leren de deelnemers veel coöperatieve spelen, om direct in te zetten in begeleiding van kinderen.

Anders dan in competitieve spellen wordt er in coöperatieve spellen mét elkaar in plaats van tegen elkaar gespeeld. Niet de ander van het bord spelen dus maar samenwerken om een gezamelijk doel te bereiken. Dit heeft een positieve invloed op gedrag en ontwikkeling en op de sfeer in de groep. Spelers ontdekken hun eigen talenten en leren samen oplossingen te vinden, te delen, naar elkaar te luisteren, samen te werken, creatief te denken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Niet vakgebondenSociale vaardigheden
Info
Website
Bijgewerkt: 16-10-2012
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
coöperatiefcoöperatievecoöperatieve spelendierenhandpopearthgamesgeweldloos communicerengeweldloze communicatiegroepsmateriaalgroepsspelhandpophoekenwerknascholingorthopedagogiesamenspelsamenwerkenspelspelen