Octopusplan : Veilige kindvriendelijke schoolroutes


Bron

Elke basisschool kan zich gratis aanmelden en deelnemen aan het Octopusplan.

Een Octopusplan bestaat uit acht stappen die in volgorde worden doorlopen via de website. Wanneer een school zich aanmeldt via de zogenaamde Octopus-verantwoordelijke, wordt automatisch een eigen schoolpagina aangemaakt waarop voor iedereen de voortgang van het plan te zien is.

Als school beschik je ook over een eigen, afgeschermd gedeelte (een back end) om aan het Octopusplan te werken. Hier word je stapsgewijs door het stappenplan geloodst. De Octopus-verantwoordelijke rapporteert er over het Octopusplan van de school en kan bij elke stap informatie aan de schoolpagina toevoegen. De scholen-back end staat bovendien boordevol tips en elke stap wordt zorgvuldig omschreven. Ook kan je er steeds terecht bij de voorbeeldschool om te zien hoe die het heeft aangepakt.

Om naar de volgende stap te gaan, wordt je gevraagd een aantal gegevens in te voeren. Vervolgens krijgt je de informatie om met de volgende stap te beginnen. Informatie toevoegen aan de schoolpagina is eenvoudig en vraagt geen technische voorkennis (webpagina's, html, ...). Naast de essentiële gegevens die de voortgang en kwaliteit van het plan waarborgen, kan je ook melding maken van andere activiteiten die jouw school heeft georganiseerd.

Op het discussieforum kan je debatteren omtrent bepaalde problemen met betrokkenen en kun je ervaringen uitwisselen. Onder de rubriek 'downloads' (klik hiervoor eerst op 'scholen') kun je een brochure en en presentatie terugvinden waarin het gehele project uit de doeken wordt gedaan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Mens en maatschappij
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Mens en maatschappij
Info
Website
Bijgewerkt: 16-04-2007
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
autofietskindvriendelijkmobiliteitoctopusplanoverstekenschoolrouteverkeerverkeersbordverkeersveiligheidzebrapad