Het Pythagorasproject : Nederlandstalige wiskunderomans

Het Pythagorasproject vertrekt van twee 'wiskunderomans': "Het Mysterie van Pythagoras" en "Pythagoras en de rechtvaardige rechters".

Het Pythagorasproject is bij uitstek geschikt voor scholen. Op de site staat veel materiaal voor vakoverstijgende projecten voor het voortgezet onderwijs (secundair onderwijs). Basisscholen kunnen het materiaal gebruiken voor de leerlingen die met de leerstof klaar zijn.

Voor de docenten wiskunde is er veel materiaal beschikbaar. Niet alleen oefenstof die bij het boek hoort, maar ook additioneel materiaal over bijvoorbeeld het zoeken van Pythagorese drietallen, een les over binaire getallen aan de hand van een goocheltruc en het Pythagoraskaartspel 10 voor Pythagoras. Allemaal voor eigen (school)gebruik gratis te downloaden.

Voor de docent Nederlands bestaat er naast alle informatie van de site over het boek, de achtergronden en de schrijver ook materiaal voor de leerlingen voor het maken van een boekverslag.

Voor de vakken Levensbeschouwing, Maatschappijleer, Muziek, Natuurkunde en Geschiedenis bestaan er lesbrieven. 

Docenten kunnen Het Mysterie van Pythagoras bestellen, lesbrieven downloaden, informatie ophalen en contact opnemen voor (vakoverstijgende) projecten.

 

Sabine Sypré
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Muzikale opvoeding - MuziekLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerNederlandsFysicaWiskunde
Info
Website
Gepubliceerd: 09-11-2010
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
boekHet Mysterie van PythagorashoogbegaafdPythagorasPythagoras en de rechtvaardige rechtersPythagorasprojectrechtvaardige rechtersvakoverstijgendwiskunderomantalen