Dutchkids : Over racisme en discriminatie

Doel van deze website is om leerlingen die in het dagelijks leven en op school weinig in contact komen met kinderen met andere culturele achtergronden, inzicht te geven in de veelzijdigheid van een multiculturele samenleving. De karakters en de dialogen van de personages in deze website, zijn geïnspireerd op de dagelijkse ervaringen van betrokkenen uit het onderwijs. In samenwerking met leerkrachten is geprobeerd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. Om meer te weten te komen over deze site en het gebruik ervan voor jou als leerkracht, klik je best op de knop 'lerarenkamer'. Daar vind je meer uitleg over de achtergrond van Dutchkids, waarom en hoe je er mee aan de slag kunt gaan in de klas, en tips om het bespreekbaar maken van thema's zoals racisme en discriminatie in de klas.

Dutchkids is gebaseerd op de website Britkid die in 1998 voor het eerst online ging. Britkid werd ontwikkeld door Chris Gaine, professor in de Toegepaste Sociale Wetenschappen aan de University College Chichester.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)
secundair 1e graad a en b
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - Maatschappijleer
Info
Website
Bijgewerkt: 16-02-2009
Nummer: 2526
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
cultuurdiscriminatiedutchkidsextreem-rechtsgodsdienstidentiteitmulticultureelnationaliteitonverdraagzaamheidracismerasreligie