Focus aarde

De Prijs Focus Aarde wil de aansluiting tussen secundair en hoger onderwijs bevorderen door technische en wetenschappelijke geletterdheid op het voorplan te brengen. De relatie tussen maatschappelijke zorg en wetenschappelijke vindingrijkheid is een blijvende prioriteit voor komende generaties. De Prijs bekroont jaarlijks de beste geïntegreerde proeven (GIP) en vakoverschrijdende groepsprojecten (BuSO) die de aarde of de ruimte tot onderwerp hebben, gezien vanuit  wetenschappelijke, technische, kunstzinnige, ecologische, sociaal-geografische of kosmologische hoek en die het welzijn bevorderen.

De Prijs Focus Aarde richt zich naar leerlingen van het tweede jaar van de derde graad KSO, TSO, BSO die een GIP realiseerden en naar BuSO-leerlingen die een project of werkstuk realiseerden dat aan de criteria voldoet.

Focus Aarde is een project van de Stichting Koningin Paola. Haar doelstelling bestaat erin de integratie en de vorming van jongeren te bevorderen.

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
buso
AardrijkskundeBiologieChemieNatuurwetenschappen
Info
Website
Bijgewerkt: 17-02-2012
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
ecologischfocus aardegeografischGIPintegratiekosmologischkunstzinnigprijsruimtesociaalStichting Koningin Paolatechnischvakoverschrijdendvindingrijkheidwelzijnwetenschappelijkzorg