Forum voor amateurkunsten

Het Forum voor Amateurkunsten richt zich in de eerste plaats tot alle erkende landelijke amateurkunstenorganisaties.

Ze stimuleren het overleg tussen de negen organisaties en dat met aanverwante sectoren. Ze coördineren samenwerking en zetten acties op touw die de uitstraling van de sector bevorderen.

Bovendien behartigt het Forum de belangen van de amateurkunstensector in Vlaanderen. Ze zijn een gesprekspartner en adviseur voor overheden, beleidsmakers en opinievormers, en sporen het debat aan over de rol van de amateurkunsten. Het Forum houdt de sector voldoende geïnformeerd over de subsidiemogelijkheden in Vlaanderen en Europa, en stimuleert de interculturaliteit in de sector. Ook informatie en actie zijn belangrijk: het Forum organiseert studiedagen en vormingsmomenten die precies die snaren raken die voor de sector van belang zijn. Het Forum doet onderzoek om de waarde van de Vlaamse amateurkunsten in kaart te brengen en een langetermijnvisie te ontwikkelen.

Ze plannen een aantal evenementen die amateurkunsten in het voetlicht plaatsen en er is de Week van de Amateurkunsten, een traditie waarmee we de duizenden mensen met een passie voor hun kunst willen blijven aanspreken. Iedereen kan bij het Forum terecht met de meest uiteenlopende vragen. Als ze die zelf niet kunnen beantwoorden, zoeken ze met u mee naar de instantie of organisatie die u wel kan helpen.

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lerarenopleiding alle
 vak
Info
Soort Website
Bijgewerkt25-05-2012
Nummer 25555
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
adviseuramateurkunstenEuropaforumgesprekspartnerintercultureelkunstkunst en cultuurlangetermijnvisieopinievormersamenwerkingstudiedagsubsidiemogelijkheidVlaanderenvormingsmoment