Probo : Speelgoedrobot

Anty Foundation is een non-profit organisatie (vzw). Hun doel bestaat erin nieuwe technologieën te introduceren bij kinderen in moeilijke situaties. Deze stichting heeft als droom om een speelgoedrobot te creëren die zich als een speelse vriend voor gehospitaliseerde kinderen gedraagt.

Probo is een intelligente, autonome speelgoedrobot die interactief communiceert met langdurig gehospitaliseerde kinderen. Hij heeft als doel deze kinderen te animeren en hun moeilijke momenten in het ziekenhuis te verzachten.

Probo is meer dan gewoon een speelgoedje. Hij gaat met kinderen om en reageert intelligent op hun gedragingen. Hij gedraagt zich als een cliniclown en is in staat om complexe bewegingen en beslissingen te maken. Omdat Probo verbonden is met het internet en beschikt over een camera op zijn hoofd, kunnen kinderen contact opnemen met hun ouders en andere gehospitaliseerde kinderen.

Dan Micu
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
buso
Genees - Verpleeg - Tandheel - Kine - Logopedie
Info
Website
Gepubliceerd: 07-01-2010
Nummer: 2587
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
animerenAnty Foundationcliniclownentertainenentertainmentgehospitaliseerdhospitaalorganisatieproborobotspeelgoedspeelgoedrobotziekenhuiskinderen