MO* : Mondiaal nieuws met inzicht

De nieuwssite met mondiaal nieuws, opinies en achtergrondinfomatie over onze snel veranderende en mondialiserende wereld. De nadruk ligt op inzicht en duiding. Het nieuws wordt aangeleverd door het internationaal nieuwsagentschap IPS en door de redactie van MO*.

Het mondiaal magazine MO* brengt elke maand de analyses, verhalen en mensen achter de actualiteit. 10x per jaar verschijnen 68 bladzijden kleurrijke en diepgravende, tegendraadse en verhelderende berichtgeving over en vanuit de hele wereld.

Maandelijkse organiseert MO* in samenwerking met diverse partners uit het brede Vlaamse middenveld en de culturele sector een debat over prangende mondiale thema’s als armoede, migratie, ontwikkeling, geopolitiek en het klimaat. De MO*debatten worden elke maand in MO* aangekondigd en staan ook in een handig overzicht op www.MO.be/modebat.

Vier à vijf keer per jaar zijn er ook via MO* publiekslezingen waarin prangende mondiale thema’s behandeld worden door internationaal gerenommeerde sprekers. Passeerden o.a. al de revue: Shirin Ebadi, Ahmed Rashid, Irene Khan, Jean Ziegler, Tariq Ali, Dambisa Moyo en Jonathan Safran Foer. Een initiatief van MO* en Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met Vooruit, Zuiderpershuis, Beursschouwburg en Kaaitheater. De MO*lezingen staan ook in de agenda op www.MO.be/molezing.

Alle filmpjes van MO* worden verzameld op één YouTube-kanaal. Interessante interviews over mondialisering, noord-zuid, ontwikkelingssamenwerking, internationale politiek, enz...

MO.be biedt een gratis nieuwsbrief aan en is te volgen via Facebook en Twitter.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - Maatschappijleer
Info
Website
Bijgewerkt: 22-03-2011
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
analyseduidingduurzaamheideconomieglobaliseringmensenrechtenMO*mondiaalmondialiseringnieuwsnieuwssitenoord zuidontwikkelingontwikkelingshulpontwikkelingssamenwerkingopvoeden tot burgerzinpolitieksociaal

Ontdek ook