Circus Picolini

Circus Picolini is een echt circus dat al meer dan tien jaar samen met de leerkrachten, leerlingen, directie, oudercomité,... een circusvoorstelling uitwerkt met de kinderen van de ganse basisschool.

Dit houdt ook in dat Circus Picolini met zijn circusartiesten komt leven op de school met hun circustent en woonwagens. De artiesten treden bovendien mee op tijdens de circusvoorstelling.

Vooraf krijgen de kinderen les van Circus Picolini in circustechnieken (diabolo, evenwicht op bal en ton, rolla rolla, flowersticks, jongleren, bordje draaien...) en de kleuters krijgen een circusshow te zien. 

Tijdens de circusweek (= projectweek voor het optreden) komt het circus aan met hun woonwagens en wordt er op maandag samen met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar de tent opgezet. De andere dagen wordt er druk gerepeteerd in de circustent en komt Circus Picolini in de klassen vertellen over het leven in het circus. Tijdens het weekend is er dan een echte circusvoorstelling samengesteld door de nummers van de kinderen van de school samen met de circusartiesten van Circus Picolini en dit voor een ruim publiek.

Eefje Truyens
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Lichamelijke opvoedingMuzische vormingMens en maatschappij
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Lichamelijke opvoedingMuzische vormingSociale vaardighedenMens en maatschappij
Info
Website
Bijgewerkt: 15-03-2011
Categorie
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
Circus Picolinicircustechniekcircusvoorstellingdiabolojonglerenmuzisch-creatieve vormingoptredenschoolfeestsociale vaardighedensport

Ontdek ook