Droge voeding kassa 4

Droge voeding kassa 4 is een lessenpakket dat leerlingen van het lager onderwijs op een handelingsgerichte en ontdekkende wijze inwijdt in de wondere wereld van techniek in voeding. Grondstoffen van voeding, verwerking, bewaring, verpakking, ... het zijn dit soort alledaagse thema’s die voor de leerkracht lager onderwijs de ideale (lage) drempel vormen om techniek te integreren in de klaspraktijk.

Het ontwikkelde activiteitenpakket werd uitvoerig getest in diverse lagere scholen, sluit aan bij de meest recente eindtermen techniek voor het lager onderwijs (september 2010) (zie het TOS21-kader) en is gratis downloadbaar via deze website (zie lesmateriaal).

Als je voor je klasactiviteiten één van de bijbehorende techniekkoffers wil ontlenen, dan kan dit via onze provinciale contactpunten en/of de lerarenopleiding van de XIOS Hogeschool Limburg (zie ontlenen).

Droge voeding kassa 4 was een EWI-project (MW/2007/010), aangevraagd en uitgevoerd door onderwijskundigen en wetenschappers van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg (zie website AUHL). Het project liep van september 2008 tot september 2010 en werd gedeeltelijk gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, in het kader van het actieplan Wetenschap maakt knap.

Christine Tokaruk
Pedagogisch begeleider

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wetenschappen en techniek
Info
Website
Gepubliceerd: 15-03-2011
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
bewaringcacaochocoladedroge voeding kassa 4grondstoflandbouwlessenpakkettechniektechnische geletterdheidTOS21veeteeltverpakkingverwerking