Voetzoekers Junior

Eind september 2010 verspreidde WWF België met Voetzoekers Junior een nieuw educatief pakket rond de ecologische (klas)voetafdruk.

Deze educatieve kit die tot stand kwam met vzw Ecolife en de Vlaamse Overheid en is geschikt voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en het eerste en tweede jaar secundair onderwijs (tien tot veertien jaar).

Spelenderwijs ontdekken de leerlingen de geheimen van de ecologische voetafdruk en berekenen ze de voetafdruk van de klas. Via actiekaarten worden haalbare acties voorgesteld om de klasvoetafdruk te verkleinen.

Klassen die hun voetafdruk hebben berekend en tot actie zijn overgegaan om deze te verkleinen, krijgen een ereplaats op onze website. Plaats een leuke klaservaring samen met een gekke voetenfoto op www.wwf.be/voetzoekersjunior en laat jullie bespaarde m² zo meetellen op onze teller.

Hoe ga je te werk?

Je maakt met de leerlingen een foto waarin voeten centraal staan. Dit kan een foto zijn van allemaal blote voeten, beschilderde voeten, een knutselwerk rond de voetafdruk … het kan allemaal.

WWF België
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a en b
AardrijkskundeBiologie
Info
Website
Bijgewerkt: 21-05-2014
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
duurzaamheidecologieecologische voetafdrukjuniorklasvoetmilieumilieueducatienatuurspelvoetafdrukvoetzoekersvoetzoekersjuniorwwf

Ontdek ook