Meertaligheid als meerwaarde

Kom jij of komt je organisatie regelmatig in contact met anderstalige kinderen? Ben je overtuigd dat talige diversiteit deze kinderen, jezelf, maar ook de rest van de maatschappij kan verrijken? Of worstel je nog met twijfels en vragen rond dit thema?

Deze site biedt een bundeling van veelgestelde vragen, achtergrondinformatie, materialen, vormingen, links en projecten rond het thema meertaligheid op verschillende niveaus:

  • voor- en buitenschoolse opvang
  • school- en klasniveau
  • thuis

Negen organisaties hebben hun krachten gebundeld voor het maken van deze site: Steunpunt Diversiteit en Leren, Centrum voor Taal en Onderwijs, Kind en Gezin, VZW de 8, Intercultureel Netwerk Gent, Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel, ODICE, Kruispunt Migratie-Integratie, en de Pedagogische Begeleidingsdienst stad Gent. De initiatiefnemers bundelden hun krachten, expertise en materialen om zo aan de thuistaal van anderstalige kinderen een positieve plaats toe te kennen. De makers van de website zijn er immers van overtuigd dat talige diversiteit een verrijking is.

Bart De Freyne
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 14-01-2013
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
anderstaligbuitenschoolse opvangdiversiteitmeertaligmeertaligheidmeerwaardetaalactiveringtaalstimuleringtalensensibiliseringtalen

Ontdek ook