Taalportaal : Voorbereiden op studies taal- en letterkunde

Tijdens informatiemomenten stellen leerlingen die overwegen om taal- en letterkunde te studeren heel vaak dezelfde vragen: welke voorkennis wordt er verwacht voor de verschillende talen, is mijn voorkennis goed genoeg, wat is taalkunde eigenlijk, ...
Taalportaal wil deze vragen beantwoorden door in een gratis online omgeving oefeningen aan te bieden waar de toekomstige leerlingen kennis kunnen maken met de talen en disciplines waarmee ze (meestal) nog niet vertrouwd zijn en het beoogde startniveau inschatten voor de talen waarvoor enige voorkennis wordt verwacht. Tegelijkertijd helpen de oefeningen om eventuele tekortkomingen in die voorkennis weg te werken.

Met de oefeningen op de Taalportaalsite krijgen leerlingen een beeld van wat de opleiding inhoudt en kunnen ze nagaan in welke mate ze de talen Duits, Engels, Frans, Latijn en Nederlands al beheersen. Ze kunnen er ook hun eerste stappen zetten in het Italiaans en het Spaans en kennismaken met taalkunde en literatuurwetenschap. Voor Grieks zijn er oefeningen voor leerlingen met voorkennis en kennismakingsoefeningen voor leerlingen zonder voorkennis.

Om Taalportaal te kunnen gebruiken, doorlopen leerkrachten en leerlingen een elektronisch inschrijvingsformulier, waarna ze hun gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd krijgen. Daarmee krijgen ze onmiddellijk toegang tot alle oefeningen. Het aanvragen van een gebruikersnaam en het gebruik van de oefeningen is volledig gratis.

Taalportaal is een project van de KULeuven.

Gevaert Caroline
Systeembeheerder

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan