Vlajo Challenge : Online serious game rond ondernemen

Vlajo Challenge is een economisch georiënteerd online managementspel waarin jongeren van 14 tot 18 jaar spelenderwijs kennis maakt met ondernemen en de martkprincipes.
Als speler in de Vlajo Challenge ervaar je hoe het is om zelf een winkel te beginnen. Sluit een lening af, huur winkels, doe inkopen, neem personeel aan, maak reclame en speel, in uw eigen dorp of stad, tegen klasgenoten!

Vlajo Challenge werd door verschillende pedagogische begeleiders kritisch onder de loep genomen. Ze hebben onder andere gekeken welke competenties er worden aangesproken wanneer de leerlingen met Vlajo Challenge aan de slag gaan. Wanneer minimum 18 rondes gespeeld worden, krijg je via een webbing een zeer goede weergave van de bereikte competenties. In een gratis downloadbare handleiding worden de verschillende competenties verder geduid aan de docent, zodat hij een duidelijk beeld krijgt.

Via de docentenmodule behoudt de docent op elk moment controle over het aanbod voor de leerlingen. Hij kan ook permanent de progressie van de leerlingen opvolgen, de moeilijkheidsgraad verhogen of verlagen of opmerkingen plaatsen in de ‘krant’. Omdat het een online game is, kan dit zowel op school als thuis. 

Via de overzichtslijst van de deelnemers kan de docent nagaan hoe de leerlingen vorderen. Hij krijgt daarbij ook een overzicht van welke leerlingen klaar zijn voor de volgende ronde, en welke nog aan het werk zijn.

Het is ook mogelijk voor de docent om vragen toe te voegen aan de verschillende speelrondes. Dit kunnen voorgeprogrammeerde vragen zijn, of zelf gecreëerde vragen. Deze vragen worden dan door de jongeren online beantwoord en eveneens online door de docent beoordeeld.

Met Vlajo Challenge krijgt de docent een online instrument in handen om individuele competenties van jongeren aan te spreken, op te volgen en te beoordelen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - Verkoop
Info
Website
Gepubliceerd: 02-05-2011
Nummer: 29652
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
gamingmanagementspelondernemenondernemingonline serious gamespelVlajo Challengewinkel