Seksuele vorming : Informatie


Seksuelevorming.be is een site voor leraars en andere jongerenbegeleiders. Je vindt er achtergrondinfo, praktische tips en materialen om met jongeren rond relationele en seksuele vorming aan de slag te gaan. 

Er zijn zes onderdelen

Bij achtergrond geeft Sensoa wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en kwaliteitscriteria van relationele en seksuele vorming. Daarnaast bevat het onderdeel exacte feiten over de seksuele gezondheid van jongeren: wanneer hebben ze voor de eerste keer seks, hoe vaak lopen ze een soa op, enz. Ook de samenhang tussen seksuele vorming en de beleidsvisie op seksuele integriteit vind je hier.

Praktische info vind je bij aanpak: tips en handvatten om een veilige sfeer te creëren. Dat is noodzakelijk om in een klas of groep over seksualiteit te kunnen praten. Ook praktijkinformatie over hoe je met specifieke thema's en doelgroepen aan de slag gaat in de klas of een groep komt aan bod.

Bij materiaal vind je meer dan 1000 degelijke materialen en publicaties over RSV. Zoeken in het aanbod kan via leeftijd, setting en doelgroep.

Sensoa helpt professionals graag op weg om een beleidsvisie voor de organisatie uit te werken of om nieuwe materialen te leren gebruiken. Bij vorming vind je de kalender met het standaard 'open' aanbod en een portfolio om een training in de eigen organisatie te kunnen samenstellen.

De producten en acties van Sensoa zijn terug te vinden in het onderdeel projecten. Wat is het Vlaggensysteem? Hoe kwam het 'Raamwerk seksualiteit en beleid' tot stand? Wat is het thema voor de volgende Week van de Lentekriebels? En welke vormingen en materialen komen voort uit deze projecten?

Een kwaliteitsvol RSV-aanbod tot bij alle Vlaamse jongeren brengen, kan Sensoa onmogelijk alleen. In het onderdeel organisaties vinden begeleiders contactgevens van organisaties die vorming geven aan professionals, jongeren en ouders. 'Ontleenpunten' geeft een overzicht van ontleendiensten die Sensoa-materialen uitlenen.  

Met de steun van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Sensoa
Organisatie

Ontdek ook