Vzw Netwerk : kunstencentrum in Aalst

Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst heeft tot doel de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld zichtbaar te maken en toe te lichten aan een zo groot mogelijk publiek.

Het ontwikkelt een werking met focus op de beeldende kunst, theoretisch omkaderd en geplaatst in een landelijke en internationale context. Het centrum drijft op een stevig uitgebouwd programma met exposities, lezingen, workshops, screenings, concerten en residenties. Samenwerkingen met internationale curatoren en organisaties zorgen voor een stelselmatige vertakking van de werking in en buiten Europa. Op die manier ontstaat een dynamiek waarbij Netwerk zich inschrijft in een circulatie van kunstenaars en ideeën.

Netwerk is ook een centrum voor hedendaagse kunst met een nieuw schoolbeleid, aangepast aan de eindtermen muzisch-creatieve vorming!

Het centrum organiseert drie keer per jaar lerarendagen om leerkrachten kennis te laten maken met het aanbod. Leerkrachten kunnen ook lid worden van de werkgroep Kunst Schoolt.

vzw Netwerk
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw Modern
dko
Beeldende kunstMuziek
lerarenopleiding
Info
Website
Gepubliceerd: 19-06-2011
Nummer: 30846
Categorie
Informatieve site Non-profit (museum, organisatie …)
Trefwoorden
Aalsteindtermenfilminteractiefkunstkunst en cultuurkunstencentrummuzisch-creatieve vormingnetwerk-artrondleidingschool- of studiereisvzw Netwerkworkshop