20 dingen die ik nog niet wist over browsers en internet

Google stelde een digitaal boekje samen met heel wat nuttige informatie voor de leek, maar ook voor gevorderde internetgebruikers.

In het voorwoord wordt de inhoud als volgt omschreven:

20 dingen die ik nog niet wist over browsers en internet is een beknopte handleiding voor iedereen die nieuwsgierig is naar de basisbeginselen van browsers en internet. In deze handleiding vind je de volgende informatie:

  • Eerst kijken we naar internet, de hoeksteen van het wereldwijde web. We kijken ook naar hoe internet tegenwoordig wordt gebruikt, via cloudcomputing en webapps.
  • Vervolgens introduceren we de bouwstenen van webpagina's, zoals HTML en JavaScript, en bespreken we hoe de uitvinding en ontwikkeling van deze technieken de websites die je elke dag bezoekt, hebben getransformeerd. We kijken ook naar de moderne browser en hoe deze gebruikers helpt veiliger gebruik te maken van internet.
  • Tot slot blikken we vooruit op de baanbrekende innovaties in browsers en webtechnologieën waarvan we denken dat deze ons in de toekomst nog snellere en nog interessantere online ervaringen zullen bieden.
Jo Hoornaert
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Bijgewerkt: 22-06-2011
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
20thingsilearnedappsbrowsercloudcloudcomputingcookieCSSHTMLICT-eindtermeninternetIP-adresJavaScriptmalwareplug-intechniekveilig computergebruikvrije softwarewebappveilig online