Tbilisi : Citybooks

Tbilisi, de Georgische hoofdstad aan de rand van het Europese continent, is een cultureel en historisch gezien interessante plek waar Oost en West samenkomen.

Voor deze editie werden drie Georgische schrijvers geselecteerd, en twee auteurs uit de Lage Landen. De Georgische deelnemers zijn Lasha Bugadze, Sjota Iatasjvili en Ana Kordzaia-Samadasjvili. In de periode april-mei 2011 verbleven de Nederlandse schrijver Frank Westerman en de Vlaamse auteur Stefan Hertmans in Tbilisi om daar te werken aan hun citybook en deel te nemen aan publieke programma’s.

Voor het beeldende luik van citybooks Tbilisi werden de jonge Georgische fotograaf Kakha Kakhiani en de Vlaamse kunstenaar Filip Berte benaderd. De bijdrage van Filip Berte is tevens onderdeel van The Graveyard, een segment van het beeldend project Eutopia. In The Graveyard dringt Filip Berte binnen in de landen die zich op de rand van de Europese Unie bevinden en gaat hij op zoek naar de sociaal kwetsbare groepen binnen de actuele samenlevingen.

Citybooks is een voornamelijk literair residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren unieke stadsportretten die u altijd en overal gratis kunt lezen, beluisteren, bekijken, downloaden. De citybooks worden u aangeboden als tekst, e-book en podcast, en vormen op termijn een uitgebreid netwerk van 'Verenigde Steden van Europa'. Reis zonder u te verplaatsen!

deBuren
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernFotografie - Video - FilmToerismeGeschiedenis - ArcheologieNederlandsAardrijkskunde
dko
Beeldende kunst
Info
Website
Bijgewerkt: 31-08-2011
Nummer: 31334
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
citybookscreatiefcreativiteitcultureelcultuurdeBurenEuropafotografieGeorgiëgeschiedenishoofdstadkunst en cultuurmulticultureelreisgidsreizenreportageschilderkunstschool- of studiereisstadstedenTbilisitranscontinentaaltalen

Ontdek ook