Grahamstown : Citybooks

Logo Toegevoegd door deBuren op 03.08.2011
Website

deBuren trok in de zomer van 2010 naar het National Arts Festival in Grahamstown in Zuid-Afrika om er met auteurs, fotografen en videasten stadsportretten te maken.

Auteur en illustrator Gerda Dendooven schreef er een citybook. De Zuid-Afrikaanse schrijfster Brink Scholtz nodigde drie Afrikaanse auteurs uit om een citybook te schrijven: Ronelda Kamfer, Ingrid Winterbach en Toast Coetzer schreven in het Afrikaans. Brink Scholtz schreef in het Engels.

De Zuid-Afrikaanse Sophie Smith maakte een indrukwekkende fotoreportage over armoede, waarvoor ze een 77-jarige landloper, genaamd 'Rooiland', volgde.

Studenten van het Journalism and Media Studies Department aan de Rhodes University in Grahamstown maakten City One Minutes. Dat zijn 24 filmpjes van 1 minuut die de stad tijdens het National Arts Festival in beeld brengen. Elk uur van de dag wordt in één minuut afgebeeld.

Citybooks is een voornamelijk literair residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren unieke stadsportretten die u altijd en overal gratis kunt lezen, beluisteren, bekijken, downloaden. De citybooks worden u aangeboden als tekst, e-book en podcast, en vormen op termijn een uitgebreid netwerk van ‘Verenigde Steden van Europa’. Reis zonder u te verplaatsen!


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernFotografie - Video - FilmPlastische opvoeding - TekenenToerismeMedia en Communicatie + Sociale vaardighedenNederlandsAardrijkskunde
DKO
Beeldende kunst
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
AfrikaarmoedecitybookscreatiefcultureelcultuurdeBurenfilmfotografieGrahamstownimpressiekunstkunst en cultuurlandreisgidsreizenreportageschilderkunstschool- of studiereissmeltkroesstadZuid-Afrikatalen