Utrecht : Citybooks

Vijf auteurs, een fotografe en een videast maakten op uitnodiging van deBuren een stadsportret van Utrecht.

Citybooks Utrecht ging van start met de residentie van de Zuid-Afrikaanse schrijfster en dramaturge Brink Scholtz, die opgevolgd werd door Jeroen Olyslaegers. De in Utrecht wonende dichteres Astrid Lampe, en de aan de Universiteit van Utrecht werkende dichter en vertaler Onno Kosters onderzochten Utrecht op dichterlijke wijze. Ook de Italiaanse auteur Davide Longo kwam een deel van de zomer doorbrengen in Nederland.

Lisa van Damme reed in de zomer mee met buschauffeurs met als resultaat een buitengewone fotoreeks.

Ronald Giebel realiseerde 24 City One Minutes: vierentwintig filmpjes van elk één minuut die staan voor de vierentwintig uren in een dag.

Citybooks is een voornamelijk literair residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren unieke stadsportretten die u altijd en overal gratis kunt lezen, beluisteren, bekijken, downloaden. De citybooks worden u aangeboden als tekst, e-book en podcast, en vormen op termijn een uitgebreid netwerk van 'Verenigde Steden van Europa'. Reis zonder u te verplaatsen!

deBuren
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernFotografie - Video - FilmPlastische opvoeding - TekenenToerismeGedrags- en cultuurwetenschappenMedia en communicatie - Sociale vaardighedenNederlandsAardrijkskunde
dko
Beeldende kunst
Info
Website
Bijgewerkt: 31-08-2011
Nummer: 31337
Categorie
Non-profit (museum, organisatie …)
Trefwoorden
citybookscreatiefcreativiteitcultureelcultuurdeBurenEuropafilmfotografieimpressiekunstkunst en cultuurlandmulticultureelNederlandradioboekreisgidsreizenreportageschilderkunstschool- of studiereissmeltkroesstadUtrechtvideotalen

Ontdek ook