Glogster : Ontwerp je eigen educatieve posters

logo
Bron

Glogster stelt je in staat om op een heel eenvoudige en interactieve manier glogs (=onlineposters) aan te maken. Het programma bevat daartoe een rijke keuze aan grafische achtergronden, pakkende lettertypes en wat je zoal kan verzinnen om een mooi resultaat te bekomen. Uiteraard kan je ook video en geluid in je poster opnemen. Je kan er zelfs documenten als bijlage aan toevoegen. Mogelijkheden te over dus.

Maar het wordt nog mooier als je je leerlingen aan het werk zet, en hen zelf glogs laat maken, bijvoorbeeld rond een kortverhaal dat ze gelezen hebben in het Engels of het Frans, of om (een gedeelte van) de tekst van een gedicht op een persoonlijke wijze te illustreren. De enige rem is hun eigen fantasie. Veel uitleg zullen je leerlingen er niet bij nodig hebben, het programma werkt heel intuïtief en vergt nauwelijks computerexpertise.

Elke glog die gemaakt wordt, komt automatisch op de site van Glogster terecht, zichtbaar voor iedereen. Een betalend programma (99 USD/jaar voor een groep van maximaal 200 leerlingen) biedt mogelijkheden om de glogs privé te houden, en dan krijg je bovendien nog heel wat extra faciliteiten om het werk van je leerlingen te beheren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Ludo Joosen
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Ontdek ook

Bekijk alle